Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jelikož jsem sousedem jednoho domu, cítím se ohrožen demoličními pracemi vedlejší hospodářské budovy. Tato budova svou zdí hraničí s mým pozemkem. Současní nájemníci rómského původu tuto budovu demolují za účelem vytěžení železných překladů. Majitelka tuto "těžbu" podporuje, dle vyjádření bourajících se na ni podílí co do zisku za prodej překladů.

Ze zápisu v Katastru vyplývá,že tato nemovitost  má omezena dispoziční práva. Může vůbec majitelka tyto práce provádět? V podstatě se znehodnocuje vlastní hodnota zástavy. A navíc tyto práce jsou prováděny bez povolení a tudíž i bez vědomí příslušných orgánů. Policie odmítá situaci řešit z toho důvodu, že nemůže vstupovat na soukromý pozemek bez svolení majitele. Takto se však staví k tomuto problému i obecní úřad a i stavební úřad. Poraďte, prosím, jakým způsobem se mohu bránit proti těmto úkonům. Je ovšem třeba postupovat rychleji, než dojde ke zřícení stavby. Děkuji, Stanislav

ODPOVĚĎ:
V této situace, kdy se odpovědnosti vzdávají povolané orgány, budete muset podat na soud návrh na vydání předběžného opatření a žalobu na zákaz dalšího rušení sousedských práv.  V návrhu je nutno poukázat na všechny skutečnosti, které jste uvedl, a tak donutit ke konání správní orgány.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.