Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Můj vedoucí v zaměstnání je právník. Ve firmě pracuji čtyři roky a mám smlouvu na dobu neurčitou. V kanceláři děláme všechny stejnou práci - bez výjimky. V listopadu k nám do kanceláře nastoupila - z důvodu, že nestíháme, nová pracovnice (proti které nic nemám), které končila zkušební doba 15. února a byla jí prodloužena na rok. Ještě před tím, koncem ledna jsem dostala dvouměsíční výpověď s tříměsíčním odstupným pro nadbytečnost (stále nestíháme).

Začátkem února dala jedna naše kolegyně z kanceláře výpověď dohodou, 10. března končí. Hned 15. února byla přijata další pracovnice na její místo, tzn. na stejnou pozici jako vykonávám já. A v květnu odchází další kolegyně na mateřskou dovolenou, což vedoucí ví. Chtěla jsem se zeptat, zda tato výpověď je oprávněná, v případě, že není, co mohu podniknout a do kdy. Také jsem se chtěla zeptat, když mi na výpovědi napsal šéf špatné datum narození (místo měsíce 12 tam je měsíc 2) a řekla jsem to nižší šéfové (šéf nás nepřijímá), tak mi to opravila propisovačkou a podepsala svým podpisem (na výpovědi je samozřejmě podepsán vedoucí. Je i takto výpověď platná? Děkuji, Izabela

ODPOVĚĎ:
Výpověď je z formálního hlediska platná (co se týče špatného data narození).
Z právního hlediska je ale důvod výpovědi neplatný. Jedinou obranou pro Vás je podání žaloby na určení neplatnosti výpovědi a dosáhnout tím obnovení stavu před výpovědí.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.