Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Dne 12.11.2009 při přetáčení těžkého plechu ve firmě kde jsem pracovala došlo k úrazu zápěstí pravé ruky. Protože mě ruka bolela šla jsem druhý den k lékaři, který mě napsal neschopenku. Poté jsem úraz a nechopenku šla nahlásit zaměstnavateli, kde byl zapsán do knihy úrazů. Se zápěstím jsem marodila 1 rok kde jsem v průběhu prodělala operaci, bohužel s trvalými následky. Po skončení neschopnosti jsem uplatňovala nárok na proplacení úrazu u České pojišťovny se kterou mám od února 2009 uzavřené Flexi životní pojištění.

Od pojišťovny mě bylo písemně sděleno , že "úrazem se rozumí náhlé nebo neočekávané působení zevních sil nebo vlastní sily nezávislé na vůly pojištěného" a proto nemám nárok na vyplacení pojistného. Prosím o radu jak mám postupovat. Děkuji, Běla

ODPOVĚĎ:
Dle mého názoru, a dle Všeho dotazu šlo o úraz. Z dotazu usuzuji, že pojišťovna zaměnila úraz za nemoc z povolání, vzhledem k délce trvání a trvalým následkům. Pokud se s pojišťovnou nedomluvíte, musíte se bránit žalobou u soudu.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.