Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Podnikatel podniká v oboru chov a prodej psů na pozemku, který vlastní s manželkou. Tyto pozemky jsou určené pro výstavbu rodinných domů. Na pozemku si vystavil kotce pro psi a typové buňky. Na náš podnět (petice občanů - předaná starostovi města) zahájil stavební úřad řízení o odstranění staveb, ale spor se táhne déle než dva roky z důvodu opakovaných odvolání. Tento podnikatel, ale stále vesele podniká a Všem se směje, že na něho nikdo nemá, že se bude odvolávat do nekonečna. Psi štěkají ve dne v noci a krajská hygiena sdělila, že štěkot psů se nedá měřit z důvodu, že psi štěkají nahodile a jen jsme se dozvěděli, že je tam 72 psů.

Jak tento podnikatel může platit daně? A jak může vůbec dělat nějakou činnost na pozemku, který není určený pro tuto věc? Děkuji, Pavel

ODPOVĚĎ:
Choval nemůže zvířata (psy) chovat - je to protiprávní. Odvolávat „donekonečna“ se chovatel psů také nemůže, byť se tak mylně domnívá.
Jednejte spíše se stavebním úřadem, příp. podejte další petici nebo se obraťte na nadřízený správní úřad se stížností na pomalý průběh řízení podřízeného úřadu. Čím budete "invazivnější," tím je vyšší šance na úspěch a na rychlejší reakci příslušných úřadů na protiprávní chování chovatele zvířat.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.