Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Moje sestra má kadeřnictví. Při práci si pouští rádio a CD. Jednou se tam objevil pán, který dohromady nic nechtěl, ale veškeré informace o kadeřnictví a majitelce si opsal ze vstupních dveří. Asi za měsíc jí přišel dopis z autorského svazu, kde bylo napsáno, že má zaplatit autorský licenční poplatek za bezdůvodné obohacení. Neustále ji bombardují upomínkami.

Cifra za zaplacení se neustále zdvojnásobuje. Má nějaké právo se bránit? Vždyť měla jen puštěné rádio. A to přece hraje všude! Jak se obohatila? Čím? V obchodě...v restauraci..všude je nějaká hudba...u lékaře je dokonce pro veřejnost i televize. A navíc se to kadeřnictví již dávno se na té adrese nenachází. Co má dělat? Děkuji, Martina


ODPOVĚĎ:
Dopustila se veřejné produkce. Doporučuji jí obrátit se na advokáta, který se společností, která po ní požaduje úhrady, vykomunikuje normální jednání. Poplatek za bezdůvodné obohacení je dost scestný termín. To, že si nepožádala o licenci a neplatila poplatky je chyba.
Argument, že hudba hraje všude, neznamená, že ti ostatní taky neplatí poplatky, a že je tedy Vaše sestra v právu.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.