Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Potřebovala bych nutně informaci ohledně plné moci. Syn odjel za prací do zahraničí a nechal tu svému otci, mému bývalému manželovi, plnou moc - zřejmě generální. Otec si tak podmínil půjčku peněz, kterou synovi poskytl na cestu do zahraničí - cca 20.000 Kč. Nyní jsem zjistila, že na katastru nemovitostí probíhá řízení, kdy tento mladší syn, který je v zahraničí o ničem neví, daruje svému bratrovi (starší syn) svůj podíl na rodinném domě.

Po rozvodu jsem totiž svůj díl na domě převedla na své dva syny - rovným dílem, takže bývalý manžel vlastnil 1/2 domu a každý se synů 1/4 domu. Nyní tedy vlastní manžel 1/2 domu a druhý syn taktéž polovinu. Mladší syn o ničem neví, lze nějak napadnout zneužití plné moci jeho otcem? Štěpánka

ODPOVĚĎ:
Nejvhodnější by bylo, kdybyste okamžitě syna vyrozuměla o celé záležitosti a on neprodleně odvolal plnou moc – nejlépe sdělením jak otci, tak příslušnému katastrálnímu úřadu (který by navíc měl informovat o tom, že plná moc byla zneužita).
Úkony, které otec provedl bez vědomí svého syna, bude muset syn napadnout před soudem.
Prokazovat zneužití generální plné moci bude velmi složité.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.