Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Mé mamince zemřel bratr. Bratr žil se svojí družkou, která nás o jeho úmrtí neinformovala. O jeho smrti jsme se dozvěděli pouze náhodou z vyvěšeného parte, kde jako pozůstalí byla uvedena pouze družka. Vím, že soudní komisař si pozve osobu, která vypravila pohřeb (družka) a při předběžném šetření zjišťuje okruh dědiců, obávám se, že družka moji maminku jako dalšího dědice neuvede. Je to pouze takto nebo si soudní komisař vyhledává informace i jinak. Poradíte mi? Jaká je praxe? Děkuji, Izabela

ODPOVĚĎ:

Dědictví bude vyřizovat notář, který je místně příslušný podle trvalého bydliště Vašeho bratra, takže nejsnazší co můžete udělat, je zkontaktovat příslušné notáře a zjistit, který dědictví řeší nebo si zavolejte na příslušný okresní soud a zjistěte tuto informaci tam.
Jinak družka bude muset doložit bratrům rodný list a v něm je uvedena matka a notář jí bude muset najít (zkontaktuje příslušné úřady apod.). Takže zbytečně se nestresujte, ale rozhodně ani nečekejte, až se notář ozve sám.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.