Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
V prosinci 2009 roku jsem zadal vymahačské firmě pohledávku k vymáhání, částka činila 160.000 Kč. Při podpisu smlouvy jsem ovšem musel zaplatit firmě 10% z celkové vymáhané částky (16.000 Kč) jako náklady na telefonáty a výjezdy za dlužníkem. Firma se párkrát ozvala s tím že dlužník je nemajetný, nezaměstnaný a navíc podvodník který, jak jsem se později dozvěděl, je ve výkonu trestu. Do dnešního dne se mnou firma nekomunikuje a myslím si, že mě podvedli, protože pan vymahač, konkrétně p.Gránský Jaroslav zná rodinu dlužníka i samotného dlužníka, tudíž znal majetkové poměry dlužníka i fakt, že je oficiálně vyděděný rodiči, jak mi sám sdělil. Prosím tedy o radu a ptám se jestli firma postupovala korektně a zda mám nárok na vrácení alespon části z oněch 16.000 Kč. Děkuji, Břetislav


ODPOVĚĎ:
Otázka je, jakou smlouvu jste s nimi uzavřel – pokud je to mandátní smlouva, tak provizi nedostanete zpátky, protože nezáleží na výsledku, ale na provedení požadované činnosti pověřené osoby.
Kdybyste uzavřel smlouvu o dílo (což pochybuji), tak byste měl nárok na vrácení peněz, protože k výsledku nedošlo.
Případně můžete na firmu podat trestní oznámení za podvod.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.