Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jsem na rodičovské dovolené. U původního zaměstnavatele mám podepsanou smlouvu na dobu neurčitou a ráda bych se na místo vrátila ve 3 letech věku dítěte. Dostala jsem nabídku na částečný úvazek (60%) a na dobu neurčitou k jinému zaměstnavateli teď během rodičovské dovolené RD.

Budu původního zaměstnavatele informovat o vedlejším poměru. Musí mi původní zaměstnavatel vydat zápočtový list bez problémů? Musím nastalý pracovní poměr s bývalým zaměstnavatelem ještě nějak řešit? Děkuji, Tereza

ODPOVĚĎ:
Za předpokladu, že ukončujete pracovní poměr, je zaměstnavatel povinen Vám zápočtový list vydat. V případě, že by tak neučinil, můžete se zkusit obrátit na inspektorát práce, kde jeho postup prověří a příp. také na soud tzv. žalobou na vydání věci. Z Vašeho dotazu mi dále není jasné, zda-li chcete po dosažení věku 3 let Vašeho dítěte nastoupit k původnímu zaměstnavateli či nikoliv. V případě, že v budoucnu budete mít dva pracovní poměry, je třeba o této skutečnosti informovat oba zaměstnavatele. Zejména pak z důvodů odvádění záloh na daní atd. Za předpokladu, že do původního zaměstnání již nenastoupíte, po vyřízení procedur spojených s ukončením pracovního poměru již zaměstnavatele "řešit" nemusíte.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.