Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Z rozhodnutí soudu jsem povinna uhradit protistraně náhradu škody, ale nevím jakým způsobem to provést. Rozhodnutí je sice pravomocné, nicméně podala jsem proti tomu další opravné prostředky. Kontaktovala jsem protistranu písemně s tím, aby mi zaslali číslo účtu, kam chtějí částku převést, ale dosud žádnou odpověď nemám.

Následně jsem kontaktovala soud, aby mi tuto sdělil informaci on, ale k tomu také nedošlo. Nevím, jak mám dál postupovat a v podstatě si myslím, že protistrana informaci nepodala záměrně s tím, že mě bude chtít obvinit z porušení soudního rozsudku. Chtěla bych se tedy zeptat, jestli jsem splnila dostatečně svoji povinnost, když jsem se protistrany a soudu zeptala na způsob úhrady a nikdo z nich mi nedal dosud zprávu? V místě bydliště se tato osoba nezdržuje, zpravidla pobývá mimo republiku a nebo na jiné adrese, kterou neznám, takže zasílání peněz v hotovosti nemá smysl. Jak dalece mám povinnost pátrat po tom, kam částku zaslat, když protistrana nereaguje? Děkuji, Samanta

ODPOVĚĎ:
Jestliže v rozsudku není určeno a protistrana nereaguje, je možné využít soudní úschovy.
Postup je obsažen v § 185a a násl. zákona č. 99/1963 Sb., občanský soudní řád.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.