Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Měla jsem psa, jezevčíka – 13 let starý, a ten byl roztrhán pitbulem. Já u toho nebyla, ale bylo mi řečeno toto. Ten můj pes vyběhl ze dveří k tomu pitbulovi. Pitbul byl údajně na vodítku a byla s ním majitelka. Poté, co náš k němu přiběhl, ho ona pustila z vodítka a běžela se schovat.

Oba se do sebe pustili. Myslím si, že kdyby ho ona držela na tom vodítku, popř. škrtila za obojek, tak tohle se stát nemuselo. Nebylo to poprvé. Ten pitbul napadl i člověka a stejně se nic nestalo. Chápu, že je problém, že jsme neměli zavřené dveře. Ale chtěla jsem se zeptat, jestli se dá něco dělat? Stalo se to 28.5.2012. Děkuji, Svatava

ODPOVĚĎ:
Může se jednat o týrání zvířat. Na Vaši straně je chyba, že pejsek nebyl zajištěn, na straně druhé ani majitelka pitbula nemůže svého psa jen tak pustit a nechat ho "trhat" jiná zvířata. Pokud je to možné, obraťte se na majitelku a žádejte odškodnění. Jestli domluva selže, můžete se obrátit na policii s požadavkem na vyšetření případu. Bylo-li takových případů více, je třeba, abyste to uvedla. Bohužel policisté mají většinou tendenci dané případy odkládat, ovšem alespoň v základu je prošetřit musí. A některým majitelům často stačí jen domluva policie nebo skutečnost, že člověk musí k výslechu.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.