Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Mám úvěrovou smlouvu u společnosti Cofidis. Na začátku letošního roku jsem se dostala do špatné finanční situace a do dnešního dne platím Cofidisu částku, kterou si můžu dovolit. Dnes mi volali, abych zaplatila dlužnou částku a začali mi "vyhrožovat" exekucí na majetek. Smlouva nebyla zesplatněna. Chci se zeptat, může být podán návrh na exekuci bez zesplatnění smlouvy? Vím, že pouze soud může vydat příkaz k exekuci, je možné s proti rozsudku odvolat? Pokud mne navštíví společnost, která se zabývá vymáháním a bude se chovat vulgárně nebo nebude chtít opustit majetek, můžu volat Policii? Bojím se o své děti.Můžou pracovníci úvěrové společnosti nahlížet do katastru nemovitostí bez mého vědomí? Děkuji. Pavlína


ODPOVĚĎ:
Úvěrové společnosti mívají zpravidla ve smlouvách rozhodčí doložku, což znamená, že o Vašem dluhu rozhoduje rozhodce bez ústního jednání namísto soudu. Proto je možné, že Váš dluh je již splatný. Proti vulgárnímu jednání jakékoliv společnosti se však braňte a volejte policii ČR. Co se týče katastru nemovitostí, jde o veřejný seznam (je dokonce zdarma přístupný na internetu!), proto do něj může nahlížet kdokoliv, včetně úvěrových společností.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.