Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Hranici našeho pozemku vyznačuje kamenná zídka a plot postavený na našem pozemku. Náš soused tvrdí, že zídka a plot je jeho, i když je postaven na našem pozemku. Odůvodňuje to tím, že ho má zanesen v odhadu nemovitosti. V kupní smlouvě není o tomto ani zmínka, koupil jenom stavební parcelu s nemovitostí. Náš pozemek není zatížen věcným břemenem.

Měsíc na to proběhla tzv. obnova katastrálního operátu, kdy jsme my a oni potvrdili stávající hranici a k plotu jsme se příhlásili my. Soused k tomu neměl přípomínky. Toto všechno máme zdokladované i s podpisem majitele vedlejšího pozemku. Dnes je situace taková, že soused, který si postavil na černo terasu a o zídku si opřel střechu s přesahem nad náš pozemek, nemůže zkolaudovat a musí pergolu zkrátit. Brání se, že je to jeho zeď. Jak to teda je, když nám podepsal při obnově operátu v roce 2007, že plot je náš? Děkuji, Monika

ODPOVĚĎ:
Plot je Váš - právně i fakticky. Argumenty souseda jsou účelové a nepravdivé.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.