Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Budu podávat žalobou na vydání odstupného + návrh na předběžné opatření vyplacení odstupného. Lze zažádat místo "předběžné opatření vyplacení odstupného" o "předběžné vydání odstupného"? Poptávám se takto z důvodů maximální možné jistoty a rychlosti vyplacení odstupného bez ohledu na vůli zaměstnavatele.

Pokud výše zmíněné není možné, potřebovala bych radu jak lze v našem právním systému zrychlit nebo uskutečnit vyplacení odstupného. Takový způsob hledám z důvodu záměru firmy nevyplatit mi odstupné a také možného krachu firmy - chci se pojistit, aby vše proběhlo rychle. Děkuji, Viktorie

ODPOVĚĎ:
Návrh možný je, a to v níže uvedeném označení.
K žalobě připojte
"návrh na vydání předběžného opatření podle § 74 zák. č. 99/1963 Sb., občanský soudní řád, ve znění pozdějších předpisů (dále jen "osř") - vyplacení odstupného podle § 67 zák. č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění ke dni výpovědi z pracovního poměru".
Na závěr návrhu doporučuji vložit, že podle § 75b odst. 3 písm. d) osř. nejste povinna složit jistotu k zajištění náhrady škody nebo jiné újmy, která by vznikla předběžným opatřením.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.