Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
15.2.2012 jsem byl účastníkem dopravní nehody, byl jsem pasážerem autobusu. Utrpěl jsem 4 řezné rány na hlavě, byl jsem převezen do nemocnice na ošetření. Asi po týdnu běželo v televezních novinách, že policie uzavřela případ s tím, že nehoda byla vina řidiče autobusu.

Nevznikla mi žádná škoda na hmotném majetku, krev se z oblečení vyprala. Takže odškodné bych rád asi za bolestné a za psychickou újmu. Mám k dispozici lékařskou zprávu o zranění, ofocenou jízdenku, potvrzení účasti v dopravní nehodě od Policie. Jak mám postupovat k získání odškodného? S dopravní společností jsem domluvený, že jim pošlu výše zmíněné dokumenty a oni to předají pojištovně. Je to správný postup nebo mám postupovat nějak jinak, řešit to na vlastní pěst? Co mi prosím doporučujete. Děkuji, Tadeáš

ODPOVĚĎ:
Dokumenty předejte zaměstnavateli řidiče autobusu a nechte si od nich potvrdit převzetí s datem. Informujte se na kontakt na pojišťovnu a případně si můžete u pojišťovny ověřit, zda se vaše pojistná událost eviduje a vyřizuje.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.