Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Dlužník (představenstvo a.s.) na sebe podal návrh na zahájení insolvenčního řízení. Přílohou návrhu je seznam závazků, které má  a.s. vůči svým věřitelům - m.j. se jedná také o závazky vůči svým zaměstnancům. Jsem členka dozorčí rady firmy, manžel je akcionář. Oba jsme byli zaměstnanci firmy.

U mé osoby je v informacích o dlužné mzdě také informace o tom, že jsem manželka akcionáře firmy. Domnívám se, že tato informace, nepatří k povinným náležitostem, které musí být zveřejněny. Ve firmě již před podáním návrhu nebyly vztahy ve statutárních orgánech korektní, proto se cítím zveřejněním této informace poškozena. Musí být tedy v příloze závazků insolvenčního návrhu tato informace zveřejněna? Pokud ano, na základě jakého zákona (prosím také o sdělení §). Děkuji, Simona

ODPOVĚĎ:
V § 173-202 zákona č. 182/2006 Sb. jsou uvedeny náležitosti přihlášky pohledávek - rodinný stav věřitele není jednou z povinných náležítostí a není nutné, ani pro insolvenční řízení důležité tyto údaje evidovat.
Jen pro úplnost - podle § 172 odst. 4 uvedeného zákona se pohledávky společníků nepřihlašují pouze evidují u insolvenčního správce - nicméně pro tuto evidenci platí stejné náležitosti jako pro přihlášku pohledávky.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.