Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Před 6 lety jsem jela v berlínském metru na černo a chytl mě revizor. Dostala jsem pokutu 50 euro a zapsali si moje iniciály z občanky. Pokutu jsem dotěď neuhradila a chtěla jsem se zeptat, zda už je to promlčené, popřípadě kde bych se o této pokutě mohla informovat. Bydlím už opět v ČR, v Německu jsem byla pouze půl roku. Děkuji, Jana

ODPOVĚĎ:
Nárok se promlčuje podle německého práva stejně jako v ČR po třech letech od uložení pokuty. Nebyly-li tedy ze strany BVG v této lhůtě podniknuty žádné kroky, Váš závazek je promlčený. Stejně tak ale ovšem v obecné rovině platí, že v případě nedobrovolného plnění závazku je možné přistoupit ke mezinárodnímu zkrácenému soudnímu řízení, a případně i k následné exekuci (a to i v případě promlčení, nebylo-li namítnuto). To, že se již v Německu nezdržujete, pro Vás bohužel tyto následky nevylučuje, poskytla-li jste při kontrole adresu svého trvalého pobytu. Doporučuji Vám se ohledně Vašeho problému blíže informovat prostřednictvím kontaktního formuláře BVG na stránkách http://www.bvg.de/index.php/de/3157/name/Kontakt.html, případně na uvedeném telefonním čísle (v mezinárodním formátu pak +49)
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.