Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Chtěl jsem se zeptat jak řešit situaci, když mi v práci podřízený rozbil telefon. K činu se přiznal, mám na tuto situaci svědka, ale přesto nechce uhradit způsobenou škodu která činí 10 000 Kč. Děkuji, Ivan

ODPOVĚĎ:
V případě, že Vám někdo způsobí škodu, a po domluvě ji neuhradí, musíte se s žalobou obrátit na soud. Ten je jediný oprávněn rozhodovat o náhradách za způsobenou škodu.
Žalobu je nezbytné podat na okresním soudě dle místa trvalého bydliště žalovaného a zaplatit soudní poplatek v kolcích. V případě, že se žalobu rozhodnete podat, doporučuji Vám zvolit si právního zástupce alespoň k sepsání žaloby, neboť ta má přesná pravidla, která je nutno dodržet (např. přesné specifikování žalobního petitu).
Dále máte, jako žalobce důkazní břemeno, budete tedy muset prokázat, že došlo ke škodě, kdo ji způsobil, a přesnou výši škody. Bude tedy nejspíše nezbytné přivolat k jednání svědky - kolegy z práce. Podotýkám, že řízení v prvním stupni trvá v průměru tři roky.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.