Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
V roce 2005 jsem podepsal smlouvu s Eurotelem na tarif bronz. Od začátku roku 2010 jsem byl neustále "bombardován" (telefonáty, dopisy a SMS) ze strany O2 za účelem změny tarifu. V červenci 2010 mi společnost O2 nabídla, možnost přejití na nový tarif na 3 měsíční na zkoušku. S těmito podmínkami jsem telefonicky souhlasil.

Po třech měsících jsem O2 zavolal, sdělil jsem jim, že bych se rád vrátil k původnímu tarifu bronz. Návrat k původnímu tarifu mi nebyl umožněn, neboť O2 už tento tarif již nenabízí. Změnou tarifu mi však na telefonním čísle vznikla tarifní dotace.
Ke změně tarifu neexistuje žádná písemná dohoda. Všechny smlouvy, které jsem v létě 2010 od O2 dostal, jsem nepodepsal, neboť jsem s nimi nesouhlasil.Na konci listopadu 2010 jsem se přestěhoval do zahraničí. A při první cestě do Česka v březnu 2011 jsem zažádal o zrušení tarifní dotace a telefonního čísla bez jakékoliv sankce z důvodu přestěhovaní se do zahraničí a z nepožadované změny tarifu.Žádost o zrušení byla na konci března 2011 zamítnuta z důvodu tarifní dotace.Rád bych zrušil smlouvu u O2, neboť se cítím od společnosti O2 podveden. Tarif platím dál, služby nevyužívám. Nevím co dál. Za návrh řešení předem děkuji, Jan

ODPOVĚĎ:
Každou smlouvu je možné vypovědět (a to i bez udání důvodů). Přečtete si důkladně svou původní smlouvu a obchodní podmínky společnosti a smlouvu obyčejně vypovězte v dané výpovědní lhůtě. Pokud mohu doporučit, nechte výpověď sepsat advokátem (hlavička advokátní kanceláře vytváří určitý nátlak). Každý smluvní vztah musí být ukončitelný. Vypovězení smlouvy obvykle nelze sankcionovat, protože by byl sankcionovaný výkon práv (nicméně může být po Vás vyžadován odůvodněný poplatek, který by byl zjistitelný z obchodních podmínek).
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.