Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Chtěl bych se zeptat, mám pojistku na pracovní neschopnost a v případě úrazu nebo nemoci mě pojištovna má vyplácet částku 500 Kč na den. Ale když jse mě stal úraz a mělo dojít k vyplacení tak mě pojišťovna vyrozuměla, že na moje zranění se vztahuje pouze 28 denní léčení a více mě neproplatí i když jsem se léčil skoro 3 měsíce a do dnešního dne mám s rukou problémy. Tak jsem se chtěl zeptat jestli se mohu proti tomu nějak bránit. Děkuji, Bořivoj


ODPOVĚĎ:
V první řadě je třeba znát obchodní podmínky, které jste v souvislosti s pojistnou smlouvou podepsal. Vyplývá-li z nich, že pojišťovna bude plnění poskytovat po omezenou dobu, pak se nedá dělat nic. V tomto případě záleží pouze na zmíněných obchodních podmínkách a pojistné smlouvě – a pokud z ní nebude vyplývat oprávněnost argumentu pojišťovny, budete se muset obrátit na soud s žalobou na vyplacení pojistného ve smluvené výši.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.