Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
V roce 2008 došlo na našem bytovém domě (majetek města) k opravě střechy. V roce 2009 jsem od města zakoupil byt v tomto domě, cena za byt byla zvýšená o opravu střechy. Střechou začíná do domu zatékat. Dle vyjádření známého pokrývače byla cena opravy nepřiměřeně vysoká (dle propočtů o cca 400 tis.Kč). Město nám neumožňuje nahlédnout do faktur - nejsme většinový vlastníci (město vlastní 65% domu). Máme podezření na to, že se na úkor opravy stěchy někdo obohatil.
Potřebuji vědět, jak dále postupovat, podle mne se jedná o tresný čin ze strany tehdejšího správce městského majetku i ze strany úředníka města (nedostatečný dozor na stavbě). Děkuji, Dalibor

ODPOVĚĎ:
Dle zákona o právu na informace písemně požádejte o sdělení této konkrétní informace, pokud si přejete nějakou informaci od města dostat. Pokud však máte konkrétní podezření na spáchání trestného činu, rozhodně doporučuji jít přímo na Policii ČR a sdělit jim všechny informace, které máte k dispozici. To je nejen Vaše právo, jak se vypořádat s touto předraženou stavbou, ale i Vaše povinnost.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.