Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Manžel se již před lety odstěhoval z našeho domu a pravidelně si k sobě brával děti i na více dní. Bohužel se mi od něj děti opakovaně vracely v (mírně řečeno) neuspokojivém stavu (nemocné, bez spodního prádla nebo v cizím spodním prádle, děti vypovídaly, že si je otec bere s sebou na WC, aby se dívaly, jak čůrá apod.). Sociálka podala na manžela trestní oznámení (podezření na nevhodné chování vůči dětem a nepřiměřenou sexuální aktivitu).

Pro nedostatek důkazů bylo trestní oznámení zamítnuto. Já jsem u soudu bojovala o to, aby si manžel nebral děti k sobě na noc (aby je nekoupal, nespal s nimi). Byla jsem ochotná dávat mu děti přes den. Soud se však nakonec přiklonil k návrhu otce s tím, že otec má na děti nárok. Má otec i nějaké povinnosti? Jaké důkazy ohledně možného pohlavního zneužívání nebo zanedbávání péče o děti by byly natolik dostatečné, aby se braly v potaz? Jednoznačné znásilnění dítěte? Smrtelný úraz? Veronika

ODPOVĚĎ:
Znalecký posudek dětského psychiatra prokáže narušení sexuální výchovy dítěte.
Vyhledat vhodného odborníka můžete prostřednictvím pediatra Vašich dětí nebo sociální pracovnice. Pokud by takový odborný názor nasvědčoval nevhodnosti výchovy dětí ze strany otce, je to důvod pro znovuotevření věci.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.