Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Potřebovala bych poradit. Bydlím v domě SBD, část obyvatel si byt koupila. Máme velké společné prostory, které se rozdělily k bytům. Na schůzi samosprávy bylo rozhodnuto, že budou měnit okna z fondu oprav, zatím jen v části společných prostor (není dostatek financí). Po týdnu přišel předseda samosprávy, že bysme se mohli složit na okno v místnosti, kterou máme rozdělenou (jsme tam 3 rodiny), pod uzamčením. Myslím si, že to jsou stále společné prostory a že by se měly výměny oken platit z fondu. S postupen předsedy jsem nesouhlasila, takže okno není vyměněno. Jak to má být? Ještě jsem chtěla podotknout, že všichni mají rozdělené prostory pod uzamčením, ale někdo s oknem někdo bez okna. Děkuji, Eleonora


ODPOVĚĎ:
Ve Vašem případě jde zjevně o společné prostory, neboť se nejedná o plochu přiřaditelnou k jedné bytové jednotce. Proto můžete požadovat výměnu okna i v tomto prostoru.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.