Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
22. července 2010 jsem koupil automobil na leasing od AAA auto a leasing šel přeS Home Credit. Ti mi volali asi po 14 dnech, abych nezapoměl do 30 dnů odevzdat Velký technický průkaz doporučeně na jejich adresu, abych se vyhnul možné pokutě. Vysvětlil jsem jim, že čekám na dopis s Velkým technickým průkazem od firmy AAA auto. 20. srpna 2010 mi byl technicý průkaz doručen od firmy AAA auto a jej jsem hned následně (ještě ten den) zaslal na firmu Home Credit doporučeně, s prosbou, aby mi jej zaslali zpět na vyřízení evidence, pojistky a registru.

Odpověli mi že to není poblém, abych si jej hned do 30 dnů přepsal apod. a zaslal zpět. Po týdnu mi ale přišel dopis, že jsem nesplnil podmínky smlouvy a že mám zaplatit dluh 5.000,-, že jim prý dopis přišel až 23.srpna 2010. Čímž jsem prý nestihl lhůtu 30 dní, přitom jsem dopis posílal 29. den. Dva krát jsem psal žádosti o zrušení pokuty, že jsem v tom absolutně nevině, ale firma Home Credit mi asi za měsíc navýšila částku o 3300 Kč, za to, že jsem nesplatit měsíční splátku, kterou podle jejich podmínek si prý oni mají právo vzít z trvalé příkazu měsíčních splátek na splacení části pokut.
Od té doby mi neustále vyhrožují odebráním vozidla, nebo předání případu nějaké agentuře a navýšení dluhu až o 15 tisíc.
Chtěl bych se tedy pozeptat, zda-li se mi vyplatí dát firmu Home Credit k soudu, nebo jestli se s tím dá vůbec něco dělat?
Všechny dokumenty mám pečlivě uložené s daty příchozích i odchozích dopisů. Děkuji, Alexandr

ODPOVĚĎ:
V tomto případě jde o splnění Vaší povinnosti vůči společnosti Home Credit. To, že jiná společnost Vám zaslala technický průkaz se zpožděním, již není věcí Home Credit. Proto se domnívám, že se můžete pokusit o smírné řešení s Home Credit, a pokud na něj nepřistoupí, jednoznačně zaplatit.
Škodu, která Vám takto vznikla požadujte od AAA auto – je však nutné ověřit ve smluvních podmínkách, zda AAA auto zaslalo technický průkaz včas.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.