Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Zemřela nám dcera a zdědili jsme s manželem po ní členský podíl družstevního bytu. V usnesení okresního soudu je uvedeno, že já (matka) nabývám z dědictví základní členský vklad a podíl v družstvu (dohodli jsme se tak na notářství s manželem). V nájemní smlouvě jsem uvedena jako nájemce - člen družstva a manžel má společný nájem i členství v družstvu. Kdyby manžel zemřel dříve než já, budu muset vyplácet z tohoto bytu manželova syna z prvního manželství. Děkuji Sáva


ODPOVĚĎ:
Ve Vašem případě záleží na tom, co je psáno v rozhodnutí o dědictví. Pokud jste podíl zdědili oba – v případě jeho smrti budete dědit jak Vy, tak syn z prvního manželství. Poté byste se museli dohodnout na nějaké formě vypořádání celého dědictví. V případě, že jste se s manželem dohodli, že družstevní byt zdědíte Vy, a on bude – jako manžel, mít pouze společný nájem, je byt Váš, a do dědictví po Vašem manželovi spadat nebude. Pravděpodobnější je však druhá varianta.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.