Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
9.5 mi bylo doručeno usnesení od notářky, že musím podat žalobu ve lhůtě 1 měsíce ode dne doručení, protože mne bratři zemřelého přítele neuznali jako osobu spolužijící. Kontaktovala jsem vybraného právníka a ten si mne objednal na 20.5.,donesla jsem usnesení a velmi stručně mu popsala život se zemřelým, žaloba sepsána nebyla. Právník mi slíbil, že mi pošle mailem své finanční požadavky a pak sepíšeme žalobu, protože se ani do 27.5 neozval, kontaktovala jsem ho sama a na dnes byla dohodnuta schůzka.

Požadavky právníka jsou: zastupování při jednání 1000,-- kč, každá započatá půlhodina prodlení 100,- Kč a procentuelní odměna za vyhraný spor 20 % z vyhrané částky tj. 100.000,-- z částky půl milionu. Zdála se mi tato částka vysoká, ale právník mi odpověděl, že by měl podle tabulek právo ještě na vyšší částku. Do vypršení doby na podání žaloby zbývají jen 3 pracovní dny (v pátek právník nepracuje) nezbylo mi nic jiného než s jeho požadavky souhlasit a podepsat mu plnou moc.  Je jeho jednání správné, morální, zákonné? Jak se mohu eventuelně bránit? Děkuji, Milada

ODPOVĚĎ:
Požadavky právního zástupce jsou v souladu se smluvním právem.
Smluvní odměna je záležitost dohody obou smluvních stran. Odměna je nárokována pouze za úspěch ve sporu, což není možné považovat za nemorální.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.