Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Spolu s fasádou měly být zhotoveny i povrchy balkonů systémovým řešením firmy Weber. Stavební firma odstranila funkční lepenku s hliníkovou vložkou a teprve 21. 10. 2010 začala zhotovovat systémové řešení, ale již začalo mrznout a na balkony se začaly aplikovat hmoty za nevhodných klimatických podmínek. Dodavatel dne 29. 10. 2010 skončil, odstoupil od smluvy a izolace nedokončil.

Celou zimu jsou balkony promáčeny a mám veliké obavy, že budou muset být strženy. Na podzim bylo namontováno jinou firmou nové zábradlí, které následnou demontáží značně utrpí. Domnívám se, že za tyto škody je plně zodpovědný dodavatel svým bezohledným přístupem. Může si toto vůbec dovolit a jak se mám proti tomu bránit? Uspěje trestní oznámení? Irena Koudelková

ODPOVĚĎ:
Trestní oznámení v tomto případě je bezpředmětné. Bránit se můžete prostřednictvím žaloby na náhradu škody způsobené prací za nevhodných povětrnostních podmínek a následného nedokončení smluvených prací.
Doporučuji nechat vyhotovit znalecký posudek, který Vám potvrdí, že jednání původního dodavatele vedlo k poškození balkonů, a bude sloužit jako důkaz v případném soudním řízení.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.