Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
SBD Liberec, které spravuje účet našeho společenství vlastníků bytových jednotek odmítá, aby ti majitelé bytu, kteří mají odpojen přívod teplé vody (včetně odpojení vodoměrů a zaplombování) neplatili náklady za ohřev teplé vody podle vyhlášky 372/2001 Sb., § 5 odstavec 2 a 3. Odpojení vody bylo schváleno a provedeno přímo SBD. Nechápu proč musím platit 30% nákladů,když mám nulový odběr, za to, že mi společnou šachtou prochází asi 2,5 m trubek. Má družstvo na toto právo? Právník SBD odmítá moje stanovisko. Děkuji za správný výklad platnosti uvedeného zákona. Děkuji, Bořivoj


ODPOVĚĎ:
Tato vyhláška závazně stanoví postup při rozúčtování teplé vody s tím, že 30% nákladů se rozpočítá podle podlahové plochy bytů. Bohužel je tato vyhláška špatná, a neodpovídá evropské legislativě. Pokud se rozhodnete se svým problémem jít k soudu, s největší pravděpodobností uspějete. Nikdo Vás totiž nemůže nutit platit za něco, co jste neodebral a nechtěl odebírat.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.