Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
V současnosti jsem zaměstnána na poloviční pracovní úvazek, ale proplatí mi všechny odpracované hodiny (cca 165 měsíčně). Nyní je možnost být zaměstnána na plný pracovní úvazek (samozřejmě bez zkušební doby a na dobu neurčitou), což by bylo úžasné ,kdyby .....
Během 2-5měsíců se má naše oddělení přesunout do zahraničí a tím pádem dostaneme výpověď a odstupné. Prosím o radu - jde mi o následné plnění (výše odstupného, výpočet podpory v nezaměstnanosti), kdybych se rozhodla pro smlouvu na plný pracovní úvazek, jak by mi to počítali - třeba jen ze dvou měsíců? Nebylo by to pro mě nevýhodné? Na poloviční pracovní úvazek pracuji cca 2,5 roku. Lze pracovní smlouvu upravit třeba jen dodatkem? Děkuji za odpověď. Zdeňka


ODPOVĚĎ:
Smlouvu můžete upravit dodatkem, ale vzhledem ke změně, ke které by tím došlo, by se dodatek posuzoval jako nová smlouva, kde by platily dřívější podmínky.

Pokud jde o odstupné, to se vypočítává z průměrné mzdy za hodinu práce za poslední kalendářní čtvrtletí.
Hrubá mzda se přepočítává na skutečně odpracované hodiny, přičemž se do tohoto období nezapočítává nemocenská dovolená, a jiné překážky v práci. Z tohoto důvodu pro Vás nebude nevýhodné začít pracovat na plný pracovní úvazek.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.