Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Bydlíme v rodinném domě v řadové zástavbě. Sousedi postavili dětem velkou trampolínu asi 2m od našeho plotu a zahradního posezení (přesto že mají velkou zahradu) a asi 150 m od oken našeho obývacího pokoje. Děti jsou hlučné, takže dívat se na televizi při otevřeném okně, nebo sedět na zahradě je takřka nemožné.

Když okno zavřu, je to i tak slyšet. Chtěla bych vědět, dá-li se s tím něco dělat a pokud ano na koho se můžeme obrátit. Děkuji, Samanta

ODPOVĚĎ:
Dle zákonné úpravy je možné se bránit proti obtěžování hlukem nad míru přiměřenou poměrům několika prostředky. Je možné se obrátit na příslušný obecní úřad a žádat o právní ochranu podle § 5 občanského zákoníku. Nabízí se i možnost řešení problému u soudu prostřednictvím podání žaloby na zdržení se jednání, které Vás obtěžuje. V první řadě doporučuji ale zkusit se se sousedy dohodnout, jednalo by se o nejrychlejší a nejlevnější řešení vzniklého problému.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.