Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Přišla mi kopie odvolání proti rozsudku, kterou podala moje bývalá žena. Je to snůška nesmyslů, a cítím potřebu, na to okamžitě reagovat a sám sebe obhajovat. Tuším, že pokud se budu obhajovat až při samotném stání, bude již pozdě. Chci, aby měl soudce prostor na prostudování nejen jejího odvolání, ale i na moje písemně podložené argumenty.

Je možnost poslat k soudu reakci na její odvolání? A pokud ano, kam? Ke krajskému soudu prostřednictvím soudu okresního? Jedná se o odvolání bývalé ženy proti rozsudku ve věci snížení výživného, které jsem podal já. Odvolání podala ke Krajskému soudu v Ústí nad Labem prostřednictvím Okresního soudu v Jablonci nad Nisou. Děkuji, Ctirad

ODPOVĚĎ:
Je třeba vůbec zjistit, o jakou písemnost se jedná.
Pokud Vaše bývalá manželka podala odvolání a Vám zaslala kopii, nejedná se o písemnost, na kterou byste měl reagovat.
Soud Vás k vyjádření vyzve sám (leč i v řádu několika měsíců) a teprve taková písemnost bude tou, na kterou byste měl reagovat.
Pokud Vám již byla zaslána písemnost soudem, bezpochyby Vás soud poučil o lhůtě, v níž se máte vyjádřit k odvolání (a co v odvolání máte uvést). Takové vyjádření pak sepište a soudu odešlete.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.