Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jak mám postupovat při vyklizení neoprávněně zabrané sklepní koje v panelovém družstevním bytě? Mám mít ve sklepě družstevního domu přidělenou sklepní koji za kterou platím. Neplatilo se za ni kdysi, zůstala otevřená, někdo se do ni nastěhoval. Jelikož v bytě bydli dcera a ta by chtěla sklepní koji využivat, když platí nájem.

Tak se ptám, jak na to. Předseda družstva mi sdělil, že si to mám řešit sám. Ještě by mne zajimalo, jak vyřešit uložení kočárku. Děkuji, Igor

ODPOVĚĎ:
Doporučuji, aby se umístila výzva např. na nástěnku v domě, do jednotlivých schránek apod., která bude obsahovat výzvu k odstranění věcí z této koje a lhůtu k tomuto, s podmínkou, že pokud se tak nestane budou věci vystěhovány na chodbu či kamkoliv jinam.
Poté buď vyměňte zámek a koji i s věcmi tak znepřístupněte, ať se o ně majitel přihlásí a nebo věci prostě vystěhujte a vyměňte zámek. Přes výše uvedené doporučuji zamezit odcizení věcí, vyhnete se tak možným problémům.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.