Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Rád bych se zeptal, zda mají vysoké školy povinnost vyplácet studentům ubytovací stipendium, podával jsem si na škole žádost a kvestorka mi vždy sděli ze to řesí, že se ozve a pak nic a nejčastejim se vymlouvá, že neví co s tim, že to nikdy nevypláceli atd. (i když je o moznosti sbytovací stipendia zmíněno v řádu školy). Je nějaká lhůta pro vyřízeni žádosti o ubytovací stipendium? Zdeněk


ODPOVĚĎ:
Pro přiznání stipendia je rozhodující stipendijní řád příslušné vysoké školy. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy sice stipendijní řády vysokých škol registruje, ale pokud nejsou v rozporu s právními předpisy, nemůže do nich zasahovat a nemůže tudíž vysokým školám např. nařídit jejich úpravu.
Je tedy nezbytné se řídit příslušnými ustanoveními stipendijního řádu, která by měly tuto situaci řešit. Každá škola má vlastní stipendijní řád, bližší informaci tedy proto nemohu poskytnout. Je však jisté, že pokud podáte oficiální písemnou žádost, měla by být řádně a bez zbytečného odkladu vyřízena (za přiměřenou bych považovala lhůtu 1 měsíce).
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.