Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Prarodiče si v kameném obchodě vybrali nábytek, který nebyl skladem. Zaplatili zálohu a bylo jim řečeno, že nábytek bude dodán, ale s delší dodací lhůtou, jak dlouhá bude není nikde uvedeno. Jelikož je nábytek posílán z ciziny. Již je to 3 měsíce nic se neděje a nikdo se s námi nechce bavit. Máme prý čekat. Je toto jednání v pořádku nebo se můžeme nějak bránit či odstoupit od smlouvy? Délka dodací doby není nikde uvedena. Děkuji, Liliana


ODPOVĚĎ:
Doporučuji odstoupit od smlouvy. Chybí-li ve smlouvě dodací lhůta, neexistuje-li konkrétní dohoda s prodejcem o dodání zboží a je-li dodací lhůta delší než lze očekávat za standardního průběhu obchodní transakce, tj. cca 3 – 6 měsíců (záleží na okolnostech a charakteru objednávaného zboží) dochází k porušování dobrých mravů a ze zákona máte nárok na odstoupení od smlouvy a náhradu škody, která vám mohla vzniknout v souvislosti s neplněním závazku prodejce (§ 613 občanského zákoníku).
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.