Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Pracuji v prádelně, kde nám byla přikázána práce v sobotu. Pokud nechceme přijít nebo něco namítáme, posílají nás k podepsání výpovědi. Již 3 roky nám mění pracovní dobu ze dne na den. Nevíme si rady, nikde nemáme odvolání každá z nás se bojí o práci. Děkuji, Mariana

ODPOVĚĎ:
Problematiku ochrany zaměstnaců v pracovněprávních vztazích řeší inspektoráty práce. Zkuste proto podat v místě Vašeho pracoviště podnět na inspektorát práce. Můžete tak učinit ústně v podatelně inspektorátu nebo písemně. Vylíčíte co a jak se Vám u zaměstnavatele děje. Podnětu je třeba datovat a podepsat. Trvejte na tom, abyste byla inspektorátem do 30 dnů vyrozuměna o tom, jaké šetření ve věci provedl.
Inspektorát může na základě Vašeho podnětu provést u zaměstnavatele šetření a pokud přijde na nějaké pochybení, vyzve jej k nápravě případně uloží zaměstnavateli pokutu.
Aby byla zachována Vaše anonymita, můžete v dokumentu uvést, že se bojíte represí ze strany zaměstnavatele. Inspektorát by pak měl učinit opatření k tomu, aby se zaměstnavatel neodzvěděl jméno osoby, která podnět podala.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.