Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Prosím o posouzení vyúčtování záloh na služby za rok 2010, co se týče spotřeby vody, a o žádost na následné prominutí. Každý rok jsme měli přeplatky (r. 2008 - 6.957 Kč, r. 2009 - 4.849 Kč), letos přišel nedoplatek 28 473,- Kč.  Ač jsou ceny neustále zvyšovány, k takovému skoku nemohlo logicky dojít. Zvláště po namontování měřičů na vodu začínají lidé více šetřit. To je i náš případ (ač jsme ani předtím neplýtvali). Děti i já jsme alergici, takže se v teplé vodě nesmíme koupat (mohu doložit lékařskou zprávu).

Všechny víkendy jsme mimo Prahu, děti byly celé léto na prázdninách u babičky. Manžel je teď nekolik měsíců služebně mimo ČR, předtím se sprchoval v práci. V bytě se scházíme až večer, celý den práce a škola. Pračku máme zapojenou v kuchyni, většinou si vozíme prát věci do Českých Budějovic, kde je dvůr na sušení. Spotřeba teplé vody by tedy logicky neměla být tak vysoká. Děkuji, Olga

ODPOVĚĎ:
Vámi zmíněný nedoplatek ve výši 28.473,- Kč se mi zdá opravdu velmi vysoký. Se žádostí o vysvětlení byste se však měla obrátit na správce Vaší nemovitosti, který příslušné vyúčtování vyhotovuje, příp. na společnost poskytující energie.
Předpokládám, že stav měřičů teplé vody máte k dispozici (z dotazu nevyplývá, jak jsou měřiče namontovány, zda v bytě či pouze v domě). Je možné, že došlo k nějaké chybě - např. záměně vodoměru Vašeho bytu s jiným bytem. Každopádně je nutné služby (dodávku teplé vody) reklamovat a trvat na důsledkém prověření vyfakturované částky.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.