Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Vlastník nemovitosti (investor) představuje starší objekt bývalých kasáren na bytový dům s tím, že po dokončení bytu a jeho zaplacení kupujícím, se převede do osobního vlastnictví. Ke každé bytové jednotce je přiděleno parkovací místo – zatím ve výstavbě, které ale není součástí převodu vlastnického práva s bytovou jednotkou.

Otázka – může prodávají podat návrh na vklad do katastru nemovitostí (bytu, předanému předávacím dokladem a již zabydlenému) i před dokončením parkoviště, nebo až po jeho dokončení? Děkuji, Pavel

ODPOVĚĎ:
Návrh na zahájení řízení o povolení vkladu do katastru nemovitostí podat můžete i před dokončením parkovacího místa, zvláště pak, nebude-li parkovací místo převedeno do Vašeho vlastnictví. Nezapomeňte do návrhu uvést, kterému katastrálnímu úřadu věc adresujete, označte strany - u Vás by to měl být prodávající a kupující a také právo, o které se jedná, převod vlastnických práv. Jaké konkrétní dokumenty a informace ohledně správních poplatků Vám jistě sdělí na samotném katastrálním úřadě.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.