Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 1.00 (1 hlas)
Rodinnou přítelkyní jsem byla stanovena jako jediný dědic ze závěti. Dědické řízení 17.10. 2011, kdy nabylo právní moci. Součástí dědictví byl vkladový účet, postžirový účet, přeplatek u komunálních služeb, nevyzvednutý důchod u ČSSZ, peníze a věci uložené v sejfu nemocnice.

 

V odůvodnění usnesení byla citována závěť, kde kromě majetku a účtů bylo zmíněno i stavební spoření. To ale není uvedeno v usnesení, takže při mé návštěvě v České spořitelně, kde jsou vedeny všechny zmíněné účty i stavebné spoření, jsem byla upozorněna, že pro tento nedostatek je momentálně toto stavební spoření nedostupné. Prosím o sdělení, jak bych měla dále postupovat. předpokládala jsem, že při dědickém řízeí, které trvalo 14 měsíců, si paní notářka účty zjistí. Lze paní notářku požádat o dodatek k usnesení? Pokud se bude muset dědické řízení znovu otevřít, budu muset zaplatit poplatek? Děkuji, Světlana


ODPOVĚĎ:

O dodatečně objeveném majetku zůstavitele musí proběhnout dědické řízení (§175x občanského soudního řádu). Notářskou odměnu a příslušné poplatky je třeba i tentokrát uhradit. Notářské poplatky jsou uvedené zde.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.