Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Začala jsem podnikat a udělala jsem si internetové webové stránky. Mám smlouvu o spolupráci ještě s jednou firmou, tak jsem tam umístila práci nás obou - samozřejmě se souhlasem zhotovitele. Majitel jedné nemovitosti, kde se dělaly obklady a dlažby (po neshodách s spolupracující firmou) se rozhodl, že bude dělat problémy i mně.

Poslal dopis před advokáta, že chce stáhnout fotky, 200.000 Kč odškodné, jinak to bude medializovat v televizi. Má na to právo? Děkuji, Soňa

ODPOVĚĎ:
Záleží na tom, o co se konkrétně jednalo. Pokud jste uveřejnila na svém webu fotky jeho nemovitosti, ze které lze zjistit, kde je a čí je (a to třeba tak, že jí poznají sousedi), tak došlo k porušení práva na soukromí (což jen tak mimochodem stači vyřešit stažením fotek a omluvou, odškodnění je nadhodnocené). Pokud se ovšem jednalo o fotky, které zachycují Vaše autorské dílo (originálně poskládané dlažky apod.), které nevzniklo na základě nápadu majitele, tak uveřejňujete pouze svůj výtvor a poškození jeho soukromí a zásah do osobnostních práv by musel prokázat.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.