Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Chtěla bych odkoupit malý pozemek od staršího pána, výpisem s katastru nemovitostí jsem ale zjistila, že pozemek je stále zapsán na něj i jeho zesnulou manželku. Nejdříve tedy asi musí dojít k dodatečnému dědickému vypořádání? Majitel má jednu dospělou dceru.

Mohu mu toto vyřídit? Jaké dokumenty bude třeba připravit a nechat podepsat mezi dcerou a majitelem a majitelem a mnou? Děkuji, Jana

ODPOVĚĎ:
Obraťte se na notáře, který dědictví po zesnulé vyřizoval. Může dojít k situaci, že majetek v dědictví byl zahrnut, nicméně návrh na vklad podán nebyl; nebo bude muset dodatečně projednat dědictví. Všechny úkony bude muset provést buď dědic osobně nebo Vás před notářem zmocnit k jeho zastupování ve věci. Odmítnout či přijmout dědictví bude ale muset sám.
V odpovědi sice uvádím jednotné číslo - dědic, ale samozřejmě k dodatečnému projednání dědictví budou muset být povoláni oba dědici.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.