Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jsme tři sourozenci a zdědili jsme dům všichni rovným dílem. Bratr se svou rodinou v domě již třicet let žije. Neměl na vyplacení, dohodli jsme se na prodeji domu přes realitní kancelář . Postupem času byly na domě tři exekuce (sestra), které jsem vyplatila, a sestra mi dala plnou moc k prodeji. Kupec se našel, byla sepsána přes realitku smlouva,  kterou podepsal bratr, já a nový majitelé. Peníze za nemovitost jsme obdrželi od kupujících v řádném termínu.

Na katastru nemovitostí jsou již zapsáni noví majitelé. A teď nastal problém. Bratr měl být k dnešnímu dni vystěhovaný a měli být všichni odhlášení z trvalého bydliště. Ani jedno neučinil. V domě stále je s celou svojí rodinou a z pobytu se neodhlásil a nekomunikuje. Myslela jsem, že pokud je dům již přepsaný na nového majitele, my jsme všichni tři přijali peníze, tak dům obývá neoprávněně  a a musí se  vystěhovat třeba  za asistence policie. Mluvila jsem s paní z matriky příslušného městského úřadu a ta mi řekla, že nemohu dělat nic, pokud oni tam bydlí a dům užívají a mají tam trvalé bydliště. Prosím o radu, Marie


ODPOVĚĎ:
Dům je neoprávněně obývaný. Trvalé bydliště je evidenční údaj, který nezakládá žádné právo k bydlení.
Noví majitelé mohou podat žalobu na vyklizení nemovitosti. Vás jako původního spolumajitele se již tato věc netýká, bránit se musí nový majitel dané nemovitosti (rodinného domu).
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.