Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Na firmu jsem koupila vozidlo, kde v kupní smlouvě je uvedeno: užitkové vozidlo, dále možnost odpočtu DPH. Po měsíci mi prodejce doručil originál velkého TP, kde jsou údaje o kategorii vozidla přepsány, pravděpodobně z kategorie M1 nebo N1 na OA, (což je ale neexistující kategorie). Dle znaleckého posudku: "Údaje zjištěné na vozidle neodpovídají skutečnosti záznamům v TP vozidla."

Vzhledem k tomu, že se na vozidle do půl roku vyskytly další vady a po opravě v servisu, který prováděl prodejce, se podle znaleckého posudku vozidlo stalo nezpůsobilým pro provoz na pozemních komunikacích, odstoupila jsem od kupní smlouvy a podala žalobu o navrácení kupní ceny vozidla. Jedním z důvodů je i přepisovaný velký technický průkaz, což soudce ihned v začátku soudního líčení odmítl řešit. Prosím, můžete mi poradit, jak se bránit výrokům soudce, který odmítá řešit rozpor s kupní smlouvou? I tuto část žaloby považuji za oprávněný důvod k odstoupení od smlouvy.  Děkuji, Ivana

ODPOVĚĎ:
V průběhu řízení se  nelze bránit proti rozhodnutí soudce.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.