Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jsem na neschopence od 22. června 2009. Podpůrčí dávky jsem měla prodlužované 4x. V současné době dostanu fixaci sádrou na nohu po dobu 1 měsíce. Svou žádost o prodloužení podpurčí doby jsem poslala 8.3.2011. Do dnesního dne jsem nedostala žádné vyjádření. Po telefonickém urgování jsem dostala odpověd, že na prodloužení dávek již nemám nárok. Tudíž nejsem nikde vedená a nikdo mě tuto skutečnost ani neoznámil.

Lékařka mi poradila, že se mám doléčit v práci (se sádrou) neboť na žádné příspěvky, přídavky ani nic jiného už nemám nárok. Prosím poradíte? Děkuji, Zdena

ODPOVĚĎ:
Zaměstnanec, který je uznán ošetřujícím lékařem dočasně práce neschopným, má nárok na nemocenské dávky od 22. kalendářního dne trvání jeho dočasné pracovní neschopnosti do konce dočasné pracovní neschopnosti, maximálně však 380 kalendářních dnů počítaných od vzniku dočasné pracovní neschopnosti (včetně zápočtů předchozí doby trvání dočasné pracovní neschopnosti).
Z čehož vyplývá, že již nemáte nárok na nemocenskou a jak Vám poradila Vaše ošetřující lékařka, budete se muset nechat uschopnit a nastoupit do práce nebo zůstat v léčení bez nároku na výplatu dávek nemocenské.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.