Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Chtěla bych Vás poprosit o radu. Firma, ve které jsem pracovala je v konkurzu. Zaměstnavatel mi dluží mzdu a odstupné, podala jsem přihlášku pohledávky. Na adresu mé pohledávky je napsáno:  "Přihláška č. 2 je přihláškou postavenou na roveň pohledávkám za majetkovou podstatou (pracovněprávní pohledávky) podle ustanovení § 169 odst. 1 pism. a) Insolvenčního zákona a uplatňuje se podle § 203 Insolvenčního zákona vůči insolvenčnímu správci.

Tato přihláška nepodléhá režimu přezkumného jednání". Dne 30.08.2010 jsem insolvenčnímu správci doporučeně odeslala žádost o vyplacení pohledávky. K dnešnímu dni ze strany insolvenčního správce žádná odezva. Ještě před odesláním této žádosti jsem se s ním snažila telefonicky spojit, ale nikdy ho nebylo možné zastihnout. Můžete mi poradit, jak bych měla postupovat dál, jak získat dlužnou mzdu? Co když ve firmě žádné peníze nejsou, co potom? K čemu je potom celé to insolvenční řízení? Děkuji. Elzbieta

ODPOVĚĎ:
Celá záležitost je v rukou insolvenčního správce, který nese odpovědnost za průběh celého řízení (a tedy i za vyplacení přihlášených pohledávek). Pokud je nečinný a je členem např. advokátní komory nebo nějaké jiné profesní organizace, můžete na jeho nečinnost podat stížnost k orgánům této organizace.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.