Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Má dcera si na lyžařském výcviku zlomila nohu. Bylo to 185 km od rodičů, škola ji zajistila převoz, ostatní věci (hygienické potřeby, mobil, spodní prádlo atd.) jí do nemocnice už nedovezli. Já jsem za ní druhý den z Prahy do Trutnova dojela a přivezla jí všechny potřebné věci do nemocnice, i když tyto věci měla na chatě a učitelé jako zákonní zástupci po dobu výcviku, jí to měli zajistit, to je dle mého názoru. Ale co mě překvapilo nejvíce, že v den úrazu naposledy jedla ještě na chatě oběd, pak si na svahu zlomila nohu.

V nemocnici jí poskytli vše potřebné po odborné stránce, ale jídlo už nedostala, ani chleba nebo jogurt (je 12leté dítě). Pokud už nemá nárok ten den na trochu jídla, tak měli informovat školu, protože v tu dobu měla zaplacený 5denní jídlo na výcviku. Jedla až druhý den snídani. Zajímalo by mě kdo pochybil, jestli škola nebo zdravotníci? Je smutné, když v dnešní době ani dítě v nemocnici (i když s ní nepočítají) nedostane trochu jídla, nikoho to vlastně nezajímá, mobil s sebou neměla a rodiče měla v tuto večerní dobu daleko. Nemocnice se bránila, že se měla ozvat. Dcera nikdy v nemocnici nebyla a neví, jak to chodí. Děkuji, Radka

ODPOVĚĎ:
V tomto ohledu jde o pochybení nemocnice, která měla dítěti tohoto věku poskytnout stravu. Doporučuji podat stížnost k řediteli nemocnice, předpokládám, že ten bude řešit tento nedostatek v organizaci, nebo dohledu na dětském oddělení.
Učitelé předali dítě do péče zdravotnického zařízení, kde za ni byli odpovědní od jejího nástupu do nemocnice. Ti tedy nepochybili.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.