Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Rád bych se zeptal, jaká je přesně definice regulovaného nájemného. Na internetu i na Vašich stránkách lze nalézt spoustu informací na tohle téma, ale nedaří se mi nalézt popis, jakých nájemních smluv se to vlastně týká. Jsou to smlouvy uzavřené před nějakým datem? Nebo podle nějakého zákona? Nebo na dobu neurčitou? Nebo smlouvy se státem či státní organizací?

Můžete mi prosím napsat, jak přesně u nájemní smlouvy mohu rozeznat, jestli se jedná o regulované nájemné? Děkuji, Martin

ODPOVĚĎ:
Přesná definice není nikde stanovena. Regulované nájemné je spojeno s některými byty, které patřily státu a buď v jeho majetku zůstaly nebo přešly do soukromých rukou (s tím, že bude zachováno regulované nájemné).
Na smlouvě to bohužel nelze rozeznat. Jako zájemce o nájem si do smlouvy nechte vložit ustanovení, že se „nejedná o byt s regulovaným nájemným a nájemné je určeno dohodou obou stran“. Kdyby Vám pronajímatel neřekl pravdu a nájemné pak chtěl zvyšovat, tak se máte čím bránit.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.