Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Mám na Vás dotaz, před čtyřmi lety jsem zaplatil za přítelkyni exekuci na dům stím, že dům bude po zaplacení přepsán na mě. U advokáta jsme napsali smlouvu o smlouvě budoucí, kterou já i paní řádně podepsala. Než ale došlo na uvedení mé osoby na list vlastníka tak paní zemřela. Dva roky probíhalo dědické řízení, notářka mě ujišťovala, že nemám o co přijít na konec udělala dědické řízení v můj neprospěch. Po roce jsem se oženil a dcera zemřelé vyhrožuje s vystěhováním mě i ženě s dětmi. Co teď? Ivan


ODPOVĚĎ:
Jedinou cestou je zpochybnit výsledek dědického řízení soudem. Tedy soudní cestou se domáhat nahrazení souhlasu vlastníka nemovitosti se zápisem převodu nemovitosti do katastru nemovitostí. A tím docílit zápisu do listu vlastnictví v katastru nemovitostí.
Tak jak jste případ nastínil se bohužel bez řešení soudní cestou nejspíš neobejdete a doporučila bych využít i služeb právního zástupce, protože se nejedná o zcela „klasickou“ žalobu a soudní spor. Samozřejmě je to jenom doporučení.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.