Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Má matka měla 3 děti a 7 vnoučat. Několikrát nám ústně sdělila, že svůj byt (v osobním  vlastnictví) věnuje svému synovi (žije v NSR a jezdí 2x do roka na 2týdny do ČR). Já (dcera matky) jsem v  důchodu a platím nájemné. Já a sestra dostaneme chatu v Káraném (600m2 a6místností a další  stavby) na polovinu. Rok před matčinou smrtí na rakovinu odvezla sestřina dcera babičku k  notáři, lhala jí, že já s tím souhlasím a nechala si její polovinu přepsat na sebe. Nejprve slíbily, že se se mnou vyrovnají a již několik let není s nimi nijaký kontakt. Co mohu dělat? Děkuji.


ODPOVĚĎ:
Ve Vašem případě je jen nepatrná šance, že získáte danou polovinu majetku zpět. Vaše matka je již po smrti - nemůže nic dosvědčit a darování sepsané u notáře má cenu napadat jen tehdy, pokud máte důkazy, že je neplatné. Jinak se ze zákona považuje za platné a bezvadné co do všech právních záležitostí. Jedinou cestou je tedy apel na svědomí Vaší sestry.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.