Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Chtěl jsem se zeptat, zda se dá nějak zakročit proti někomu, když svým autem blokuje vjezd na soukromý pozemek. Jde o to, že dotyčný člověk se postaví autem před příjezdovou cestu a auto tam nechá stát. To auto ale stojí na veřejné komunikaci (na cestě) a mezi mým pozemkem a cestou je ještě chodník. Jde o příjezdovou cestu k rodinnému domku. Dá se s tím něco dělat? Nechat auto odtáhnout apod. Nebo bych musel nechat tu příjezdovou cestu označit? Něco vy stylu "Příjezdová cesta, neparkovat" nebo "Neparkovat, vjezd". Anebo obdobná situace, ale na parkovišti. Někdo mě zablokuje a já nemůžu vyjet. Může Policie zakročit? Děkuji, Martin


ODPOVĚĎ:
Nechte příjezdovou cestu označit, tak jak jste sám napsal. Dotyčného upozorněte na to, že jeho chování není žádoucí a pak můžete nechat auto i odtáhnout (dříve než auto necháte odtáhnout doporučuji zdokumentovat jak auto stálo a že zřejmě blokovalo vjezd a proto bylo odtaženo – důkaz, kdyby se dotyčný chtěl soudit).
Na parkovišti už by to byla o poznání složitější situace, ale musel byste ji řešit stejně (za asistence Policie a zdokumentování situace).
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.