Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Píšu Vám kvůli problému, který chápu jako střet zájmů u mého advokáta. Můj advokát mě zastupuje ve věci vymáhání výživného od mého otce. Zároveň mi měl otec zaplatit podle smlouvy o vyrovnání společného majetku manželů 25.000 Kč, ovšem toto nesplnil, takže tuto věc řeší také můj právní zástupce. Tato věc se projednávala i u smírčího soudu. Nedávno jsem však zjistil, že můj advokát zastupuje mého otce v jiné věci, která se týká nemovitostí. Chtěl bych se Vás proto zeptat, je-li možné, aby advokát zastupoval mě proti mému otci a zároveň jeho v jiné věci? Mnohokrát děkuji za odpověď, Viktor


ODPOVĚĎ:
Za předpokladu, že jednání advokáta ve věci Vašeho otce není ve střetu s Vašimi zájmy, tak nejde o střet zájmů a advokát není podjatý.
Vzhledem k tomu, že se ale jedná o výživné, mohlo by existovat podezření v tom směru, že advokát se snaží ztenčit majetek Vašeho otce, tak aby nebyl schopen platit výživné.

Poraďte se s advokátem o tom, zda je jeho jednání ve Váš prospěch či nikoliv a případně advokáta změňte (zejm. pokud jste s jeho prací a jejími výsledky nespokojený).
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.